Wednesday, December 24, 2008

Dato’ Abu Zahar akan berkempen di Kuala Terengganu

Kuala Terengganu - Bekas Ketua Bahagian Umno Petaling Jaya Selatan, Dato' Abu Zahar Hashim akan bersama-sama membantu jentera PAS untuk berkempen dalam pilihan raya kecil Kuala Terengganu bermula 5 sehingga 17 Januari depan.

Beliau yang dikenali ramai sejak mendedahkan isu pembelian helikopter Eurocopter dengan rasminya menyertai PAS dan menyerahkan borang keahliannya kepada Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa di satu majlis yang diadakan di sebuah hotel di Ampang pagi ini (24 Disember).

Sehubungan dengan itu, Zahar turut 'mewakafkan' (infak) pejabat Bahagian Umno PJ Selatan kepada PAS kawasan PJ Selatan.

Harakahdaily melaporkan tindakan beliau itu adalah kerana difahamkan pejabat tersebut adalah milik beliau sendiri.

Abu Zahar digantung jawatan ketua Umno bahagian awal bulan ini kerana mengkritik pemimpin utama Umno, termasuk mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan timbalannya Datuk Seri Najib Razak.

Beliau berkata PM dan TPM menyalahgunakan kuasa dalam satu pertemuan dengan ketua-ketua bahagian di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) tidak berapa lama dahulu.

Dalam ucapannya di majlis tersebut, Abu Zahar berkata, seramai 28 ketua cawangan, dan 13 ahli jawatankuasa bahagian berkenaan juga akan mengikut jejak langkahnya menyertai PAS


Turut hadir dalam majlis itu Pesuruhjaya PAS Selangor, Dato' Dr Hassan Ali dan Ketua Penerangan PAS Selangor Roslan Shahrir.

1 comment:

lucia said...

terima kasih kerana menziarahi blog kami (MAFREL).

we have link you in our blogroll and hope you can do the same too.
Kuala Terengganu By-election