Monday, December 29, 2008

AMK Mengalu-alukan Kehadiran Ezam Bersama 6 Kotak


Kuala Terengganu, 29 Dis – Angkatan Muda Keadilan (AMK) Parti Keadilan Rakyat (PKR) Negeri Terengganu mengalu-alukan kehadiran Bekas ketuanya, Ezam Mohd. Nor untuk berkempen dalam Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Terengganu dengan turut membawa 6 kotak rahsia besarnya.

Ketua AMK Terengganu, Fariz Musa berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Ezam yang dikatakan telah dijemput oleh calon Barisan Nasional YB Senator Wan Farid Wan Salleh bagi membantunya kerana pertarungan yang sengit dalam pilihanraya kecil kali ini.

”Kita (AMK Terengganu) meminta supaya Ezam datang bersama 6 kotak yang pernah didakwa oleh beliau berkaitan rasuah dan penyelewengan pimpinan UMNO dan BN.”

“rakyat seluruh Malaysia pernah diberitahu oleh beliau sewaktu menjadi Ketua AMK Malaysia mempunyai 6 kotak bukti rasuah dan penyelewangan UMNO /BN,”ujar Fariz ketika ditemui Buletinonline semalam.

Beliau berkata sekiranya Ezam masih konsisten dan serius dalam menentang rasuah PRK Kuala Terengganu adalah medan yang terbaik untuk beliau mendedahkan rahsia 6 kotak masih menjadi tandatanya.


“Integriti dan kredibiliti Ezam akan kembali pulih selepas menyertai UMNO semula dengan mendedahkan 6 kotak dokumen rasuah dan penyelewengan UMNO / BN,

“Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia telah pun dibentuk dan diluluskan oleh Parlimen seharusnya digunakan sebaik mungkin untuk mendedahkan kekotoran dalam UMNO / BN,”cabar Fariz kepada Ezam.


Ezam pada Mei lalu, menyertai semula UMNO setelah menjadi pemimpin PKR selama satu dekad dengan alasan kononnya menyokong Perdana Menteri Dato’ Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi menentang rasuah.

1 comment:

Pemerhati said...

Bila lagi Ezam...Nak tunggu sampai bila? Kalau Umno masih mengharapkan pencacai ini, aku rasa PRK ini lagi teruk Umno kalah.
Ikuti myblog di http://prkktp036.blogspot.com